IPL-behandling

Hem / Behandlingar / IPL-behandling

Har Du störande små blodkärl i ansiktet som Du önskar få bort? Eller har Du med åren fått bruna pigmentfläckar som inte passar in? Är Du trött på att raka bort de där svarta små hårstråna som växer ut på hakan? Då är IPL-behandling rekommenderat förstahandsval för Dig.

Allmänt

IPL står för ”Intense Pulsed Light” och är en skonsam teknik där man med hjälp av bredspektrumljus kan behandla bland annat ytliga blodkärl, pigmentförändringar samt oönskad hårväxt på mindre områden (exempelvis haka, armhålor, bikinilinje). IPL-behandling kan även användas framgångsrikt för generell hudföryngring (skin rejuvenation). Till skillnad från en laser, som endast har en specifik våglängd, kan man med IPL anpassa det optiska ljuset och på så sätt välja specifikt behandlingsområde. För fullt resultat brukar det krävas mellan en och tre behandlingar.

Behandlingsindikation

  • Ytliga blodkärl eller diffus rodnad i ansiktet
  • Pigmentfläckar och fräknar
  • Hudföryngring (skin rejuvenation)
  • Hårborttagning mindre områden såsom haka och överläpp

Rekommendationer

Efter behandling av pigmentfläckar och/eller blodkärl bör solljus undvikas i upp till fyra veckor, därefter rekommenderas alltid en hög solskyddsfaktor vid solexponering. Väljer Du att ändå exponeras för sol närmaste tiden efter behandling är risken stor för utebliven effekt och/eller brännskador. Extra viktigt är det att undvika solexponering efter behandling av pigmentfläckar. Behandling med IPL bör undvikas om Du har en pågående hudinfektion, malignt melanom, är solbränd eller är gravid/ammar.