Botox

Hem / Behandlingar / Botox

Har Du besvärande rynkor i exempelvis pannan, kring ögonen eller mellan ögonbrynen som stör Dig, som gör att Du ser arg eller ledsen ut? Sådana rynkor, så kallade dynamiska rynkor, rynkor som framkommer vid mimik/ansiktsrörelser kan på ett effektivt sätt behandlas med botolinumtoxin A (botox).

Allmänt

Botox är ett läkemedel och används både i medicinsk syfte vid exempelvis migrän och tandgnissling, samt vid estetisk indikation, såsom vid oönskade rynkor. Botox är muskelavslappnande och verkar genom att det blockerar nervimpulser till muskulatur. Effekten, på estetisk indikation i ansiktet, ses som en minskad muskelaktivitet vilket syns i form av slätare hud samt färre rynkor. Resultat syns inte direkt utan kommer successivt efter några dagar. Fullt resultat ses omkring 10-14 dagar efter Din behandling och varar omkring tre till nio månader beroende på behandlingsområde samt individuella skillnader såsom ålder och livsstil. Ansiktsrörelser Du gör ofta, där muskeln är extra stark (bekymmersrynka mellan ögonbrynen exempelvis) behöver generellt behandlas oftare. Behandlas Du regelbundet med botox sitter effekten i längre och du behöver inte behandlas lika frekvent. Att börja behandlas innan rynkorna blir för djupa är ytterligare ett sätt att öka förutsättningarna för goda resultat.

Konsultation

Vi som jobbar här gör en noggrann bedömning av Dina rynkor och Dina unika förutsättningar och erbjuder utifrån det en behandling som passar just Dig. För oss är kvalitetssäkrade produkter och naturliga resultat av största vikt, varför Du i samband med Din konsultation får utförlig information kring behandling, lämplig produkt, förväntat resultat, riskfaktorer, allmänna råd samt rekommendationer kring eftervård. Efter genomförd behandling önskar vi se Dig igen ca två veckor senare för att utvärdera resultat.

Behandlingsområden

  • Rynkor i pannan
  • Bekymmersrynka mellan ögonbrynen
  • Hängande ögonlock
  • Kråksparkar kring ögon, mun och näsa
  • Sura mungipor
  • Mm.

Risker

Riskerna med botox är ytterst små. I mycket sällsynta fall kan läkemedlet förflytta sig och påverka omkringliggande muskulatur, vilket kan ge en svaghet i oönskad muskulatur, exempelvis i form av ”ledsna ögon”. Detta kan i de flesta fall åtgärdas, varför vi har som regel att alltid boka in ett återbesök två veckor efter behandling. Då botox, precis som hyaluronsyra (fillers), bryts ner successivt i kroppen så är eventuella biverkningar övergående. Mindre blåmärken och viss rodnad i behandlingsområdet är helt normalt första dagarna efter en botoxbehandling men alltid övergående.

Legitimerad personal

På kliniken är vi sjuksköterskor och läkare som arbetar. Samtlig personal är legitimerad och har fått specialiserad utbildning i injektionsbehandling och allmän hudvård. Vi anser oss därför ha tillräckligt med kompetens för att kunna möta Dina behov som kund på bästa möjliga sätt och göra Dig nöjd i den utsträckning som är rimlig och säker.

För att kontakta oss, klicka HÄR.