Fraktionerad laser

Hem / Behandlingar / Fraktionerad laser

Har Du en leverfläck eller hudförändring som är kosmetiskt störande eller enbart sitter på ett olämpligt ställe? Har Du acneärr som inte försvunnit trots avslutad acnebehandling? Eller är Din hud bara trött, torr och oelastisk? Då kan fraktionerad laser vara ett alternativ för Dig.

Allmänt

Fraktionerad koldioxidlaser (CO2-laser) är en laserteknik som används för att behandla hudförändringar såsom vårtor, skin tags, acneärr, pigmentfläckar, rynkor mm. Lasern kan även användas för åldersföryngring (skin rejuvenation) i syfte att stimulera hudens kollagenbildning. Vid behandlingen förstörs översta hudlagret vilket ger en lätt rodnad, svullnad samt sårig hudyta. För fullt resultat med fraktionerad laser kan flera behandlingar krävas.

Efter behandling

Då behandlingen medför en sårig hudyta bör du smörja området regelbundet med en fet kräm till dess att huden inte längre fjällar. Har Du tagit bort en leverfläck, skin tag eller liknande rekommenderas kirurgtejp över behandlingsområdet i upp till fyra veckor efter behandling, detta för finast möjliga sårläkning samt för att förebygga ärrbildning. För långvarig effekt vid skin rejuvenation rekommenderas minimal solexponering, alternativt en hög solskyddsfaktor.

Risker

Risken i samband med laserbehandling är främst hypo- respektive hyperpigmentering vilket innebär att pigmentet i det behandlade området får en ändrad färgton; något ljusare alternativt något mörkare. Risken för detta är dock liten.

Önskar du boka tid för konsultation eller har Du övriga frågor, kontakta oss HÄR.