NeoStrata

Hem / Hudvård / NeoStrata

ALLMÄNT

NeoStrata är vetenskapligt avancerad, kliniskt beprövad hudvård som rekommenderas av hudläkare världen över för att återställa, förbättra och synbart ge huden nytt utseende. Grundarna av NeoStrata, dr Van Scott och dr Yu, är internationellt erkända pionjärer och har bland annat erhållit the Honorary Award från the Dermatology Foundation för sin framstående forskning. De har bland annat tagit patent på AHA-teknologin (alfahydroxisyra), en av hudvårdbranschens absolut största innovationer.

INDIKATION

Med NeoStratas hudvårdsprodukter kan du bland annat behandla:

 • För tidigt åldrad hy/solskadad hy
 • Torr glåmig och uttorkad hy
 • Fina linjer och rynkor
 • Pigmentfläckar
 • Akne/fet hy som är benägen att få finnar

INNEHÅLL

Produkterna innehåller bland annat följande aktiva substanser:

 • Glykolsyra (AHA) En naturlig beståndsdel i sockerröret. Den exfolierar huden, förbättrar cellförnyelsen, jämnar ut pigmenteringar, minskar porstorleken och hjälper till att släta ut fina linjer och rynkor. I dermis ökar denna alfahydroxisyra syntesen av glykosaminoglykaner (GAGs) och kollagenfibrer så att huden ser fastare ut.
 • Citronsyra (AHA) – Finns naturligt i citrusfrukter och är en effektiv alfahydroxisyra som har skyddande antioxiderande antiaging-effekter. Hjälper till att reparera tecken på solskador på grund av solstrålning, genom att förbättra kvaliteten på de elastiska fibrerna och öka innehållet av GAGs i huden.
 • Mandelsyra (AHA) – En fettlöslig alfahydroxisyra som utvinns från mandlar. Den absorberas lätt av fet hud, vilket gör den extra effektiv i produkter för denna hudtyp. Mandelsyra har även naturliga antibakteriella fördelar och om den används regelbundet bidrar den till att göra huden mindre fet utan att den torkas ut.
 • Glukonolakton (PHA) – En verksam antiaging-ingrediens som inte irriterar huden, inte ens för patienter med kliniskt bevisad känslig hud, så som rosacea. Har en antioxiderande effekt samt hämmar nedbrytande processer i huden, som t ex glykering. Hudens sunda vävnad och ungdomliga elasticitet bevaras.
 • Laktobionisk syra (PHA) – En patenterad ”bionisk” PHA som utvinns från mjölksocker och inte är irriterande. Hjälper till att förhindra och reparera skador som orsakats av solljus, inklusive fina linjer och rynkor, ojämn pigmentering, förstorade porer och ojämn hud. Den bidrar även till att göra huden fastare och ger naturlig återfuktning.
 • NeoGlukosamin – En relativt ny och av NeoStrata patenterad teknik som bygger på ett i huden naturligt förekommande aminosocker. NeoGlukosamin exfolierar huden skonsamt och gynnar nybildningen av celler, gör fina linjer och rynkor mindre framträdande och minimerar hyperpigmenterade fläckar samt akne.

Mer information hittar du på NeoStratas hemsida: www.neostrata.se