FAQ

Hem / FAQ

VANLIGA FRÅGOR OCH SVAR

Nedan visas de vanligaste frågorna och svaren kring våra behandlingar. Hittar du inte svar på din fråga eller vill du hellre prata med oss? Du är alltid välkommen att kontakta oss.

Botox

Kan jag få blåmärken av botoxbehandling?
Svar: Vid alla injektionsbehandlingar finns en risk för blåmärken. De brukar dock vara små och börja försvinna efter en vecka.

Kan jag vara i solen efter botoxbehandling?
Svar: Det går jättebra. Solen är inte ett hinder för effekten, men som vanligt bör du alltid ha ett högt solskydd i ansiktet om du vistas utomhus.

När bör jag inte göra en botoxbehandling?
Svar: Om du är sjuk och/eller har en pågående infektion bör du avvakta med behandling. Har du fått allergiska reaktioner vid tidigare botoxbehandling bör du undvika att försöka igen. Vi rekommenderar att inte heller behandlas om du är gravid eller ammar.

Här kan du läsa mer om botox.

Fillers

Kan jag få blåmärken av en fillerbehandling?
Svar: Vid alla injektionsbehandlingar finns en risk för blåmärken. De brukar dock vara små och försvinner inom ett par veckor.

Hur länge håller effekten av fillers?
Svar: Effekten beror främst på behandlingsområde och om du behandlas regelbundet. Generellt håller effekten 6-9 månader. Behandlas du regelbundet sitter effekten i längre för varje gång.

  • Fillers i läpparna försvinner oftast snabbast (efter ca 3-4 månader, eftersom det är ett område du rör väldigt mycket på).
  • Fillers i kinderna håller överlag längre (9-12 månader).

Har du fler frågor? Läs mer om fillers här.

Dermapen

Vad behandlar Dermapen?
Svar: Med Dermapen kan du behandla bland annat torr och trött hud, acne, ärr, pigmenteringar och fina linjer.

Kan ni garantera resultat?
Svar: Nej, vi kan aldrig garantera resultat då alla människor är unika och reagerar olika på olika typer av behandlingar. Dermapen är däremot vetenskapligt testad under flera år vilket gett en god grund för vad Dermapen effektivt och framgångsrikt behandlar. Så det finns ett generellt protokoll för vilka hudproblem som kan behandlas med Dermapen och hur många behandlingar som generellt krävs.

Läs mer om Dermapen här!

IPL

Vad behandlar man med IPL?
Svar: Blodkärl i ansiktet, pigment och oönskad hårväxt (mindre områden såsom haka, överläpp).

Kan ni garantera resultat?
Svar: Nej, vi kan inte garantera resultat då alla kroppar är unika och reagerar olika på olika ingrepp och behandlingar. Men vi ser många mycket fina resultat av våra IPL-behandlingar.

Gör behandlingen ont?
Svar: Det beror på vad du behandlar och var. Att behandla pigment känns generellt mer än hårborttagning. De flesta beskriver känslan som att det sticker/bränner till. Smärtan är dock snabbt övergående och du har inte ont när behandlingen är klar.

Ett tips kan vara att köpa en bedövningssalva receptfritt på apotek (exempelvis Emla eller liknande) och lägga på en timme innan behandlingen.

Läs mer om IPL här.

CO2-laser

Vad behandlar man med fraktionerad koldioxidlaser (CO2-laser)?
Svar: Utstickande hudförändringar (t.ex skin tags, leverfläckar, fibrom m.m.), acneärr och ärr.

Kan ni garantera resultat?
Svar: Att de utstickande hudförändringarna försvinner kan vi garantera. Resultat vid behandling av ärr och acneärr kan vi däremot inte garantera. Oftast behövs fler behandlingar vid ärr.

Här kan du läsa mer om CO2-laser.

Kemisk Peeling

Vad behandlar kemisk peeling?
Svar: Torr och trött hud, acne, ärr, fina linjer och rynkor, ojämn hud, stora porer m.m.

Kan jag vara i solen efter behandling?
Svar: Nej, solen bör undvikas dagarna efter kemisk peeling. Behöver du vistas i solen rekommenderas hög solskyddsfaktor.

Finns det risker med behandlingen?
Svar: Generellt är riskerna små. Sårig hudyta och pigmenteringar kan dock förekomma. Brännskador är mycket ovanligt. Har du en mörkare hudtyp är risken för pigmentering större. Har du känslig hud bör peeling övervägas om det är rätt behandling för dig.

Här kan du läsa mer om kemisk peeling.

Q-switch tatueringsborttagning

Kan ni garantera att tatueringar försvinner?
Svar: Nej, vi kan aldrig garantera att tatueringen försvinner helt. Detta beror på att alla tatueringar är olika (olika ämnen och djup) vilket inte går att veta i förväg. Resultatet ses under tidens gång. Därför är alla tatueringsbehandlingar alltid en chansning. Tatueringar i färg är mycket svårare att ta bort än svarta.

Vilka är riskerna med behandling?
Svar: Största risken är främst ärrvävnad på grund av att samma område laserbehandlas upprepade gånger. En annan risk är att inte riktigt hela tatueringen försvinner utan bara delar av den. 

Läs mer om vår tatueringsborttagning med Q-switch.