FAQ

Hem / Om oss / FAQ

VANLIGA FRÅGOR OCH SVAR

Nedan visas de vanligaste frågorna och svaren kring våra behandlingar. Hittar du inte svar på din fråga eller vill du hellre prata med oss? Du är alltid välkommen att kontakta oss.

Botox

Vad är botox?

Botox (Botolinumtoxin) är ett muskelavslappnande läkemedel som används för att behandla rynkor och veck. Det är en av de vanligaste estetiska behandlingarna i världen och ett mycket beprövat läkemedel. Botox kan användas i flera syften, som exempelvis vid estetisk indikation för att behandla oönskade rynkor eller i medicinskt syfte för att behandla svettningar eller migrän. Vi har lång erfarenhet av botoxbehandlingar och här kan du läsa mer om hur vi arbetar med botox i Stockholm och hur vi kan hjälpa dig.

Vad används botox till?

Botox används bland annat för att behandla:

 • Kråksparkar vid ögon, näsa och mun
 • Rynkor i pannan eller mellan ögonbrynen
 • Migrän
 • Hängande ögonlock
 • Överdriven svettning
 • Tandgnissling och tandpressning

Hur länge sitter botox i?

Botox sitter kvar i ungefär 3–9 månader, men det kan variera beroende på vilket område som har behandlats samt patientens livsstil och ålder. Ju oftare och mer regelbundet du behandlas, desto längre varar effekten efter varje behandling.

Kan jag få blåmärken av botoxbehandling?

Vid alla injektionsbehandlingar finns en risk för blåmärken. De brukar dock vara små och börjar försvinna efter en vecka.

Kan jag vara i solen efter botoxbehandling?

Det går jättebra. Solen är inte ett hinder för effekten, men som vanligt bör du alltid ha ett högt solskydd i ansiktet om du vistas utomhus.

När bör jag inte göra en behandling med botox?

Om du är sjuk och/eller har en pågående infektion bör du avvakta med behandling. Har du fått allergiska reaktioner vid tidigare botoxbehandling bör du undvika att försöka igen. Vi rekommenderar att inte heller behandlas om du är gravid eller ammar.

Fillers

Vad är fillers?

Fillers är en geléliknande substans (hyaluronsyra) som bland annat används för att släta ut rynkor, stärka huden i ansiktet och skapa fylligare läppar eller mer definierade kindben. Hyaluronsyra finns redan naturligt i huden och ger den lyster, men minskar kraftigt vid åldrande och det kan medföra exempelvis rynkor. Vi har många års erfarenhet av fillersbehandlingar och här kan du läsa mer om hur vi arbetar med fillers i Stockholm och hur vi kan hjälpa dig.

Vad används fillers till?

Fillers används bland annat för att:

 • Skapa fylligare läppar eller mer markerade kindben
 • Behandla rynkor runt ögon, mun och i pannan
 • Släta ut ojämnheter i huden
 • Återställa naturlig volym i ansiktet (haka och kinder)

Kan jag få blåmärken av en fillerbehandling?

Vid alla injektionsbehandlingar finns en risk för blåmärken. De brukar dock vara små och försvinner inom ett par veckor.

Hur länge håller effekten av fillers?

Effekten beror främst på behandlingsområde och om du behandlas regelbundet. Generellt håller effekten 6-9 månader. Behandlas du regelbundet sitter effekten i längre för varje gång.

Hur länge håller fillers i läpparna?

Fillers i läpparna försvinner oftast snabbast (efter ca 3-4 månader, eftersom det är ett område du rör väldigt mycket på).

Hur länge håller fillers i kinderna?

Fillers i kinderna håller överlag längre (9-12 månader).

Dermapen

Vad är Dermapen?

Dermapen kallas även micro-needling och är en behandlingsteknik som med hjälp av sterila nålar sticker tusentals små hål i huden per sekund. Hudens naturliga reparationsprocess föryngrar och förbättrar det behandlade området. Samtidigt skapas fina mikrokanaler i huden, som ökar upptagningsförmågan av näringsämnen och fukt. Läs mer om vårt arbete med Dermapen i Stockholm.

Vad behandlas med Dermapen?

Med Dermapen och behandlingens föryngrande egenskaper kan du bland annat behandla

 • torr och trött hud
 • acne och ärr
 • pigmenteringar
 • fina linjer och rynkor

Dermapen ger en naturlig föryngring och uppfräschning av huden på det behandlade området.

Hur länge håller Dermapen-behandlingen?

Vid en djupgående behandling med Dermapen kan området först bli något rött och svullet, vilket dock försvinner efter några dagar. Full effekt av behandlingen märks av inom tre veckor efter behandlingen, och ofta behövs några behandlingar med ett par veckors mellanrum för bästa resultat

Gör Dermapen ont?

Dermapen-behandlingen kan göras mer eller mindre djupgående. Vid en ytlig behandling upplever många att det kittlas eller river lite i huden. En djupare behandling kan kännas mer, men kräver vanligtvis ingen bedövning, och är över relativt snabbt på ungefär 45 minuter.

Kan ni garantera resultat?

Alla människor är unika och har olika hudtyper, och reagerar därför olika på behandlingar. Därför kan vi aldrig garantera resultat i förväg. Dermapen är dock vetenskapligt testad under flera år, vilket har gett oss goda belägg för vad Dermapen effektivt och framgångsrikt kan behandla. Därför finns det tydliga riktlinjer och protokoll för vilka hudproblem som kan behandlas med Dermapen och hur många behandlingar som generellt krävs.

IPL

Vad är IPL?

IPL står för ”Intense pulsed light” och är nära besläktat med laserbehandlingar. Med hjälp av bredspektrumljus värms hudens vävnad upp, och behandlingen påverkar hudens pigment och struktur. Här kan du läsa mer om våra behandlingar med IPL i Stockholm.

Vad behandlar man med IPL?

IPL är en skonsam teknik som används för estetiska behandlingar. IPL används för att behandla blodkärl i ansiktet, pigment och oönskad hårväxt på mindre områden som hakan eller överläppen. IPL används även för att till exempel få bort mörka ringar under ögonen.

Är IPL farligt?

IPL som teknik medför vissa hälsorisker, men endast vid felanvändning. Är du solbränd eller har en mörkare hudtyp bör du undvika IPL-behandling på grund av risken för brännskador. På vår klinik mäter vi mängden pigment i din hud för att avgöra om du kan behandlas med IPL eller inte.

Kan ni garantera resultat?

Alla kroppar och hudtyper är unika och reagerar olika på våra behandlingar, varför vi inte kan garantera önskat resultat. Vi ser dock många mycket fina resultat av våra IPL-behandlingar, och du får en kostnadsfri konsultation innan behandling för att avgöra vad som är rätt för dig.

Gör behandlingen ont?

Hur mycket en IPL-behandling känns beror på vad du behandlar och var på kroppen. Att behandla pigment känns generellt mer än en hårborttagning, och de flesta beskriver känslan som att det sticker eller bränner till i huden. Eventuell smärta är dock snabbt övergående och du har inte ont när behandlingen är klar. En rekommendation är att köpa en receptfri bedövningssalva på apotek (exempelvis Emla eller liknande) och applicera en timme före behandling.

Sunekos

Vad är Sunekos?

Sunekos är en blandning av hyaluronsyra och aminosyror, som genom injektion i huden stimulerar kollagenproduktion och elasticitet i huden, vilket motverkar effekter av hudens åldrande. Vi erbjuder behandling med Sunekos på vår klinik i Stockholm.

När ser man resultat av Sunekos?

Slutresultatet av en behandling med Sunekos kan synas en månad efter första behandlingen, men många märker resultat redan efter första behandlingstillfället.

Hur länge håller Sunekos?

Resultatet håller i snitt i sex månader, men varaktigheten är individuell och beror på hudkvalitet, ålder och livsstil.

Sunekos – hur ofta behöver man behandlas?

Efter slutförd rekommenderad behandling på 3–4 gånger krävs påfyllnadsbehandling med cirka sex månaders mellanrum för att upprätthålla effekten av behandlingen.

CO2-laser

Vad behandlar man med fraktionerad koldioxidlaser (CO2-laser)?

Utstickande hudförändringar (t.ex skin tags, leverfläckar, fibrom m.m.), acneärr och ärr.

Kan ni garantera resultat?

Att de utstickande hudförändringarna försvinner kan vi garantera. Resultat vid behandling av ärr och acneärr kan vi däremot inte garantera. Oftast behövs fler behandlingar vid ärr.

Här kan du läsa mer om CO2-laser.

Kemisk Peeling

Vad behandlar kemisk peeling?

Torr och trött hud, acne, ärr, fina linjer och rynkor, ojämn hud, stora porer m.m.

Kan jag vara i solen efter behandling?

Nej, solen bör undvikas dagarna efter kemisk peeling. Behöver du vistas i solen rekommenderas hög solskyddsfaktor.

Finns det risker med behandlingen?

Generellt är riskerna små. Sårig hudyta och pigmenteringar kan dock förekomma. Brännskador är mycket ovanligt. Har du en mörkare hudtyp är risken för pigmentering större. Har du känslig hud bör peeling övervägas om det är rätt behandling för dig.

Här kan du läsa mer om kemisk peeling.

Q-switch tatueringsborttagning

Kan ni garantera att tatueringar försvinner?

Nej, vi kan aldrig garantera att tatueringen försvinner helt. Detta beror på att alla tatueringar är olika (olika ämnen och djup) vilket inte går att veta i förväg. Resultatet ses under tidens gång. Därför är alla tatueringsbehandlingar alltid en chansning. Tatueringar i färg är mycket svårare att ta bort än svarta.

Vilka är riskerna med behandling?

Största risken är främst ärrvävnad på grund av att samma område laserbehandlas upprepade gånger. En annan risk är att inte riktigt hela tatueringen försvinner utan bara delar av den.

Läs mer om vår tatueringsborttagning med Q-switch.