Ådernät – Få behandling i Stockholm

Hem / Ådernät - Få behandling i Stockholm

Vill du göra en ådernätsbehandling?

Då har du hamnat helt rätt. På vår systerklinik Åderbråcksspecialisterna Narva Kirurg Center kan du få hjälp med att både ta bort ådernät och åderbråck i Stockholm.

För mer information om en ådernätsbehandling eller en åderbråcksoperation, hör av dig till Åderbråcksspecialisterna på telefon 08-666 20 30, via mail info@narvakirurg.se eller besök deras hemsida narvakirurg.se.

Vanliga frågor om ådernät och åderbråck

Vad är ådernät?

Ådernät är spindelnätsliknande blodkärl i hudens yttersta lager. Dessa kan uppkomma vid åldrande, graviditet eller utan direkt orsak.

Ådernät är väldigt vanliga och de kan finnas på hela kroppen, men främst på benen. De ger inga symtom, men upplevs ofta som kosmetiskt störande.

Ådernät jämfört med åderbråck?

  • Åderbråck är vidgade vener som beror på en defekt i venklaffarna på benen och är ofta mycket synligare än ådernät.
  • Ådernät är ofarliga medan åderbråck kan orsaka obehag och smärta, och kan i vissa fall leda till besvär.

Om du är intresserad av en åderbråcksoperation bokas du först in på en ultraljudsundersökning med en kärlkirurg som sedan bestämmer om du är aktuell för operation, samt ger dig all information om vad en operation innebär. Här kan du läsa mer om en åderbråcksoperation.

Finns det risker med att behandla ådernät?

Den vanligaste biverkningen efter en ådernätsbehandling är lokal klåda och blåmärken, vilka båda är övergående.

En annan möjlig, men sällsynt biverkan är hudmissfärgningar. Dessa försvinner för det mesta inom 6–8 veckor, men kan i sällsynta fall bli bestående. I de sällsynta fall då fläckarna blir bestående kan behandling med Q-switch vara aktuell.

Vad kostar det att ta bort ådernät?

Att ta bort ådernät kostar från 4700 kr. Andra behandlingen kostar från 3000 kr.

För mer information om ådernät och åderbråck, var god kontakta vår systerklinik Åderbråcksspecialisterna Narva Kirurg Center
Telefon: 08-666 20 30.