Botox Stockholm

Hem / Behandlingar / Injektioner / Botox Stockholm

Om botox

Botolinumtoxin, känt som botox, är ett välbeprövat och godkänt läkemedel som används med goda resultat vid behandling av rynkor och veck. I dag är det en av världens vanligaste estetiska behandlingar och du som är intresserad av en behandling med botox i Stockholm är varmt välkommen till oss på Narva Derma Center på Östermalm.

Effektiva botoxbehandlingar mot rynkor

Besväras du av rynkor i exempelvis pannan, kring ögonen eller mellan ögonbrynen som stör dig eller gör att du ser arg eller ledsen ut? Sådana rynkor, så kallade dynamiska rynkor, framkommer vid mimik/ansiktsrörelser och kan på ett effektivt sätt behandlas med botox. Botox kan även användas som behandling mot migrän och besvärande hand- och armsvett.

Ofta kan en kombinationsbehandling med botox och fillers vara rekommenderat för bästa möjliga resultat. Läs mer om fillers.

Botox i Stockholm

Välkommen till Narva Derma Center för behandling med botox på Östermalm i Stockholm. Hos oss blir du tryggt omhändertagen av legitimerade läkare med specialistkompetens och med många års erfarenhet av botoxbehandlingar. Från och med 1 juli 2021 är det obligatoriskt enligt lag med en betänketid på minst två dagar innan din estetiska injektionsbehandling utförs från det att du varit på konsultation och erhållit relevant information om din kommande behandling. Boka därför en konsultation innan din önskade behandlingstid!

Boka tid här!

 

Vanliga frågor

Vad är botox?

Botox är ett muskelavslappnande läkemedel som används både i medicinskt syfte vid exempelvis migrän och tandgnissling, och vid estetisk indikation, såsom oönskade rynkor.

Vad gör botox?

Läkemedlet är muskelavslappnande och verkar genom att det blockerar nervimpulser till muskulatur. Effekten, på estetisk indikation i ansiktet, ses som en minskad muskelaktivitet, vilket syns i form av slätare hud samt färre rynkor.

När kommer effekten av botox?

Resultatet syns inte direkt utan kommer successivt efter några dagar. Fullt resultat ses omkring 10–14 dagar efter din behandling.

Hur länge håller botox?

Läkemedlet varar omkring tre till nio månader beroende på behandlingsområde samt individuella skillnader såsom ålder och livsstil. Behandlas du regelbundet sitter effekten i längre för varje gång.

Hur ofta behöver man göra ny behandling?

Ansiktsrörelser du gör ofta, där muskeln är extra stark (bekymmersrynkan mellan ögonbrynen exempelvis), behöver generellt behandlas oftare.

Behandlas du regelbundet sitter effekten i längre och du behöver inte behandlas lika frekvent. Att börja behandlas innan rynkorna blir för djupa är ytterligare ett sätt att öka förutsättningarna för goda resultat.

Vill du se hur en botoxbehandling går till på vår klinik på Östermalm? Se den här videon.

Vad kan man behandla med botox?

 • Rynkor i pannan
 • Bekymmersrynka mellan ögonbrynen
 • Hängande ögonlock
 • Kråksparkar kring ögon, mun och näsa
 • Sura mungipor
 • Migrän
 • Tandgnissling (bruxism)
 • … med mera

Finns det risker?

Precis som med alla sorters ingrepp finns det risker med botox, men de är ytterst små.

I mycket sällsynta fall kan läkemedlet förflytta sig och påverka omkringliggande muskulatur, vilket kan ge en svaghet i oönskad muskulatur, exempelvis i form av ”ledsna ögon”. Detta kan i de flesta fall åtgärdas, varför vi har som regel att alltid boka in ett återbesök två veckor efter behandling.

Finns det risk för biverkningar?

Då botox, precis som hyaluronsyra (fillers), bryts ner successivt i kroppen, är eventuella biverkningar övergående. Mindre blåmärken och viss rodnad i behandlingsområdet är helt normalt första dagarna efter en botoxbehandling, men alltid övergående.

Botox – Pris

Vad kostar botox?

På vår klinik på Östermalm i Stockholm kostar en behandling med botox från 3000 kr. Se fullständig prislista här.

Botoxbehandling i Stockholm

Boka tid för botoxbehandling i Stockholm hos oss på Narva Derma Center. Vår klinik ligger intill Karlaplan på Östermalm i centrala Stockholm.

Före och efter kråksparkar

Före och efter bekymmersrynka

Före och efter panna/ögonbryn

När bör jag inte göra en botoxbehandling?

 • Om du är sjuk och/eller har en pågående infektion bör du avvakta med behandling.
 • Om du har fått allergiska reaktioner vid tidigare botoxbehandling bör du undvika att försöka igen.
 • Om du är gravid eller ammar bör du inte behandlas.

Finns det en antidot om jag ångrar mig?

Dessvärre inte. Vissa korrigeringar kan utföras genom att botoxbehandla andra muskler i samma område, men effekten kan inte hämmas.

Vad är skillnaden på botox och fillers?

Botox är ett muskelavslappnande läkemedel som bedövar nervsignaler. Därför behandlar man så kallade dynamiska rynkor med botox, sådana rynkor som syns när du gör gester och miner, ”argrynkan” mellan ögonbrynen till exempel.

Fillers är syntetisk hyaluronsyra som fyller ut huden och används i exempelvis läppar, kinder och runt munnen. Naturlig hyaluronsyra finns redan i vår hud och hjälper hudens eget försvar. Ofta rekommenderas en kombinationsbehandling med både botox och fillers för optimalt resultat. Läs mer om fillers här.

Konsultation

Är du osäker på vilken behandling du ska välja? Har du frågor eller önskar personlig rådgivning?

Vänligen boka en konsultation hos en av våra experter. Vi går tillsammans igenom dina frågor, önskemål och behov för att sedan skapa en behandlingsplan utifrån dina förutsättningar. Vi erbjuder även gratis telefonkonsultationer som du enkelt bokar via bokadirekt.se. Kom ihåg att ange ditt telefonnummer så ringer vi upp dig på din bokade tid. Varmt välkommen!