Fraktionerad laser & koldioxidlaser

Hem / Behandlingar / Laserbehandlingar / Fraktionerad laser & koldioxidlaser

Fraktionerad laser Stockholm

Fraktionerad laser är en laserteknik som används för att behandla hudproblem såsom acneärr, kirurgiska ärr, porförminskning, melasma, pigmenteringar, strier (bristningar) m.m. Lasern kan även användas för åldersföryngring (skin rejuvenation) i syfte att stimulera hudens kollagenbildning och rynkor.

Fraktionerad koldioxidlaser (CO2-laser)

Vad är koldioxidlaser?

Fraktionerad koldioxidlaser (CO2-laser) är en laserteknik som används för att behandla hudförändringar såsom vårtor, skintags, födelsemärken m.m.

Vid laserbehandling med koldioxid förstörs översta hudlagret, vilket ger en lätt rodnad, svullnad samt sårig hudyta. För fullt resultat kan flera behandlingar krävas.

Önskar du ta bort leverfläck eller annan hudförändring?

Då ska dessa alltid bedömas av hudläkare eller annan specialistläkare före behandling. Detta ansvarar du för att göra före ditt besök hos oss. Förändringar som inte bedömts av läkare behandlas inte av patientsäkerhetsskäl.

Har du icke utstickande hudförändringar såsom pigmentfläckar eller blodkärl rekommenderas IPL-behandling, läs mer här.

När ser jag effekt?

Effekten efter borttagning av hudförändringar ses direkt. Däremot har du ett mindre ärr i början som läker inom några veckor. Vi rekommenderar alltid tejp på området första dagarna.

Koldioxidlaser – Pris

Våra behandlingar med Fraktionerad laser & koldioxidlaser kostar från 2000 kr. Se vår prislista.

Rekommendationer

  • Då behandlingen medför en sårig hudyta (gäller ej borttagande av hudförändringar) bör du smörja området regelbundet med en fet kräm till dess att huden inte längre fjällar.
  • Har du tagit bort en leverfläck, skin tag eller liknande rekommenderas kirurgtejp över behandlingsområdet i upp till fyra veckor efter behandling, för finast möjliga läkning samt för att förebygga ärrbildning.
  • För långvarig effekt vid skin rejuvenation rekommenderas minimal solexponering, alternativt en hög solskyddsfaktor.
  • Vi rekommenderar alltid att undvika solen under läkningsprocessen.

Gör behandlingen ont?

Vid behandling av hudförändringar bedövas området före behandling. Det är därmed endast bedövningssticket som känns lite. Behandling av ärr kan kännas lite mer (på grund av att annat munstycke används), men brukar upplevas som överkomligt.

Vad ska jag tänka på efter behandling?

Vid hudförändringar rekommenderas tejp första dygnet för att motverka infektion. Därefter är det frivilligt att använda tejp, men vi rekommenderar att använda det de första två dagarna för att förebygga bestående ärr. Ju mer huden får läka ”ifred” utan friktion, desto finare slutresultat. Detta är dock upp till dig. Vid behandling av ärr behövs ingen tejp.

Kostnadsfri konsultation

Är du osäker på vilken behandling du ska välja? Har du frågor eller önskar rådgivning anpassat efter just dig?

Vänligen boka en kostnadsfri konsultation hos en av våra experter. Vi går tillsammans igenom dina frågor, önskemål och behov för att sedan skapa en behandlingsplan utifrån dina förutsättningar. Vi erbjuder även gratis telefonkonsultationer som du enkelt bokar via bokadirekt.se. Kom ihåg att ange ditt telefonnummer så ringer vi upp dig på din bokade tid. Varmt välkommen!