Fraktionerad CO2-laser

Hem / Skönhetsbehandlingar / Fraktionerad CO2-laser

Din trygghet är viktig för oss!

För att du ska känna dig trygg att komma till oss under den rådande situationen har vi förlängt våra behandlingstider så att behandlingarna inte sker direkt efter varandra. Detta för att undvika onödig kontakt.

Just nu erbjuder vi även gratis telefonkonsultationer. Du bokar dessa via bokadirekt.se och anger ditt telefonnummer så kommer vi att ringa upp dig på din bokade tid.

Effektiva & moderna metoder med fraktionerad koldioxidlaser

Har du en leverfläck eller hudförändring som är kosmetiskt störande eller sitter på ett olämpligt ställe? Har du acneärr som inte försvunnit trots avslutad acnebehandling eller pågående acne? Eller är din hud bara trött, torr och oelastisk? Då kan fraktionerad CO2-laser vara ett alternativ för dig.

Allmänt om CO2-laser

Vad är koldioxidlaser?

Fraktionerad koldioxidlaser (CO2-laser) är en laserteknik som används för att behandla hudförändringar såsom vårtor, skin tags, acne, pigmentfläckar, rynkor m.m. Lasern kan även användas för åldersföryngring (skin rejuvenation) i syfte att stimulera hudens kollagenbildning.

Vid laserbehandling med koldioxid förstörs översta hudlagret, vilket ger en lätt rodnad, svullnad samt sårig hudyta. För fullt resultat med fraktionerad laser kan flera behandlingar krävas.

Önskar du ta bort leverfläck eller annan hudförändring?

Då ska dessa alltid bedömas av hudläkare eller annan specialistläkare före behandling. Detta ansvarar du för att göra före ditt besök hos oss. Förändringar som inte bedömts av läkare behandlas inte av patientsäkerhetsskäl.

Har du icke utstickande hudförändringar såsom pigmentfläckar eller blodkärl rekommenderas IPL-behandling, läs mer här.

När ser jag effekt?

Effekten efter borttagning av hudförändringar ses direkt. Däremot har du ett mindre ärr i början som läker inom några veckor. Vi rekommenderar alltid tejp på området första dagarna.

Koldioxidlaser – Pris

Våra behandlingar med koldioxidlaser kostar från 2000 kr. Se vår prislista.

Rekommendationer

  • Då behandlingen medför en sårig hudyta (gäller ej borttagande av hudförändringar) bör du smörja området regelbundet med en fet kräm till dess att huden inte längre fjällar.
  • Har du tagit bort en leverfläck, skin tag eller liknande rekommenderas kirurgtejp över behandlingsområdet i upp till fyra veckor efter behandling, för finast möjliga läkning samt för att förebygga ärrbildning.
  • För långvarig effekt vid skin rejuvenation rekommenderas minimal solexponering, alternativt en hög solskyddsfaktor.
  • Vi rekommenderar alltid att undvika solen under läkningsprocessen.

Gör behandlingen ont?

Vid behandling av hudförändringar bedövas området före behandling. Det är därmed endast bedövningssticket som känns lite. Behandling av ärr kan kännas lite mer (på grund av att annat munstycke används), men brukar upplevas som överkomligt.

Vad ska jag tänka på efter behandling?

Vid hudförändringar rekommenderas tejp första dygnet för att motverka infektion. Därefter är det frivilligt att använda tejp, men vi rekommenderar att använda det de första veckorna för att förebygga bestående ärr. Ju mer huden får läka ”ifred” utan friktion, desto finare slutresultat. Detta är dock upp till dig. Vid behandling av ärr behövs ingen tejp.

Vill du att vi hör av oss? Fyll i formuläret!