IPL Stockholm

Om IPL

IPL är en skonsam laserbehandling avsedd för estetiska behandlingar. En IPL-behandling kan exempelvis ta bort ytliga blodkärl, oönskad hårväxt eller pigmentfläckar och fräknar. Varmt välkommen till oss på Narva Derma Center om du är intresserad av en behandling med IPL i Stockholm.

Effektiv och smärtfri IPL-behandling

En IPL-behandling är ett rekommenderat förstahandsval för dig som besväras av störande små blodkärl i ansiktet som du önskar få bort, för dig som med åren fått bruna pigmentfläckar som inte passar in eller för dig som är trött på att raka bort de där svarta små hårstråna som växer ut på hakan. IPL kan även användas för att reducera mörka ringar under ögonen.

IPL i Stockholm

Är du intresserad av en behandling med IPL i Stockholm? Då är du varmt välkommen till oss på Narva Derma Center. Vi har lång erfarenhet av IPL-behandlingar.

Boka tid här!

Allmänt

Vad är IPL?

IPL står för ”Intense Pulsed Light” och är en skonsam teknik där man med hjälp av bredspektrumljus kan behandla bland annat ytliga blodkärl, pigmentförändringar samt oönskad hårväxt på mindre områden (exempelvis haka, armhålor och bikinilinje).

En IPL-laserbehandling kan även användas framgångsrikt för generell hudföryngring (skin rejuvenation).

Vad är skillnaden mellan IPL och laser?

Till skillnad från en laser, som endast har en specifik våglängd, är våglängden på det optiska ljuset på en IPL anpassningsbart, och på så sätt är det möjligt att anpassa behandlingen till ett specifikt behandlingsområde.

Hur många IPL-behandlingar behövs?

För fullt resultat brukar det krävas mellan en och tre behandlingar.

Har du utstickande hudförändringar såsom leverfläckar eller skin tags rekommenderas istället fraktionerad koldioxidlaser.

När ser jag effekt efter en IPL-behandling?

Effekten efter borttagning av blodkärl och pigment ses successivt med fullt resultat efter 2–3 veckor. Hårborttagning kräver fler behandlingar varpå resultatet ses successivt.

Behandlingsindikation

Vad kan behandlas med IPL?

  • Ytliga blodkärl eller diffus rodnad i ansiktet.
  • Pigmentfläckar och fräknar.
  • Hudföryngring (skin rejuvenation).
  • Hårborttagning på mindre områden såsom haka och överläpp.
  • Mörka ringar under ögonen.

IPL – Pris

Vad kostar IPL?

Våra IPL-behandlingar kostar från 1500 kr. Se prislistan här.

Rekommendationer

  • Mörkare hudtyper eller solbränd hud bör inte behandlas på grund av den höga risken för brännskador.
  • Har du behandlat pigmentfläckar bör solljus undvikas i upp till fyra veckor efter behandling, därefter rekommenderas alltid en hög solskyddsfaktor vid solexponering. Väljer du att ändå exponeras för sol närmaste tiden efter behandling är risken stor för utebliven effekt och/eller brännskador.
  • Behandling med IPL bör undvikas om du har en pågående hudinfektion, malignt melanom, är solbränd eller är gravid/ammar.

Kan jag vara i solen efter behandling?

Generellt kan du leva som vanligt efter din behandling. Solexponering bör undvikas någon dag upp till några veckor efter behandling beroende på behandlingsområde.

  • Borttagning av pigment kräver exempelvis att du undviker solen i 4–6 veckor.
  • Vid hårborttagning och borttagning av blodkärl kan du exponeras för sol redan dagen efter.

Hög solskyddsfaktor rekommenderas alltid oavsett.

Kan jag behandlas med IPL när jag är solbränd?

Nej, du får inte vara solbränd vid behandling med IPL. Vid borttagning av pigment är det extra viktigt att du inte är solbränd. Mörkare hudtyper kan inte behandlas med IPL.

På kliniken har vi en MI-mätare som vi använder för att mäta mängden pigment (Melanin) i din hud och efter detta avgör vi om du kan behandlas eller inte.

Kostnadsfri konsultation

Är du osäker på vilken behandling du ska välja? Har du frågor eller önskar personlig rådgivning?

Vänligen boka en kostnadsfri konsultation hos en av våra experter. Vi går tillsammans igenom dina frågor, önskemål och behov för att sedan skapa en behandlingsplan utifrån dina förutsättningar. Vi erbjuder även gratis telefonkonsultationer som du enkelt bokar via bokadirekt.se. Kom ihåg att ange ditt telefonnummer så ringer vi upp dig på din bokade tid. Varmt välkommen!

Före & efter IPL ytliga blodkärl och rosacea!