IPL

Har du störande små blodkärl i ansiktet som du önskar få bort? Eller har du med åren fått bruna pigmentfläckar som inte passar in? Är du trött på att raka bort de där svarta små hårstråna som växer ut på hakan? Då är IPL behandling rekommenderat förstahandsval för dig.

Allmänt om IPL

IPL står för ”Intense Pulsed Light” och är en skonsam teknik där man med hjälp av bredspektrumljus kan behandla bland annat ytliga blodkärl, pigmentförändringar samt oönskad hårväxt på mindre områden (exempelvis haka, armhålor, bikinilinje). IPL-behandling kan även användas framgångsrikt för generell hudföryngring (skin rejuvenation). Till skillnad från en laser, som endast har en specifik våglängd, kan man med IPL anpassa det optiska ljuset och på så sätt välja specifikt behandlingsområde. För fullt resultat brukar det krävas mellan en och tre behandlingar.

Har du utstickande hudförändringar såsom leverfläckar eller skin tags rekommenderas fraktionerad koldioxidlaser, läs mer HÄR.

Behandlingsindikation

  • Ytliga blodkärl eller diffus rodnad i ansiktet
  • Pigmentfläckar och fräknar
  • Hudföryngring (skin rejuvenation)
  • Hårborttagning mindre områden såsom haka och överläpp

Rekommendationer

Mörkade hudtyper eller solbränd hud bör inte behandlas med IPL på grund av den höga risken för brännskador. Har du IPL-behandlat pigmentfläckar bör solljus undvikas i upp till fyra veckor efter behandling, därefter rekommenderas alltid en hög solskyddsfaktor vid solexponering. Väljer du att ändå exponeras för sol närmaste tiden efter behandling är risken stor för utebliven effekt och/eller brännskador. Behandling med IPL bör undvikas om du har en pågående hudinfektion, malignt melanom, är solbränd eller är gravid/ammar.

Pris

Från 1500 kr. Se vår prislista HÄR.