Läpplyft (måsvingeplastik)

Hem / Plastikkirurgi / Läpplyft (måsvingeplastik)

Om läpplyft

Med ökad ålder blir avståndet mellan överläpp och näsa längre, och vi förlorar volym i överläppen. Det kan leda till att överläppen inte känns proportionerlig till övriga ansiktet och att mindre av framtänderna syns när du ler. Ett kirurgisk läpplyft genom så kallad måsvingeplastik innebär en förkortning av huden på överläppen och en framhävning av läppröda.

Överläppslyft genom måsvingeplastik

Vid läpplyft utförs ingreppet under lokalbedövning och du får åka hem redan samma dag. Den värsta svullnaden och eventuella blåmärken lägger sig vanligtvis efter en vecka. Snittet göms precis under näsan och ärret blir i regel mycket diskret. Ingreppet kan även kombineras med andra operationer som ögonlocksplastik, som vi också utför på Narva Derma Center.

Efter operationen

Du kan vanligtvis gå hem direkt efter operationen. Måttlig smärta och svullnad ett par dagar är vanligt efter läpplyft, och eventuella blåmärken och svullnader försvinner successivt inom två veckor. Det är mycket viktigt att ta det lugnt efter operationen. Efter en vecka har du ett inbokat återbesök då stygnen tas bort. Ärren är till en början röda men bleknar successivt under första året. Slutresultatet av ett läpplyft kan ses efter cirka 6 månader.

Pris och bokning

Priser för överläppslyft och våra övriga behandlingar kan du se i vår prislista. Om du vill boka tid eller få mer information om vilken behandling som skulle passa dig är du välkommen att kontakta oss för bokning eller en kostnadsfri konsultation.