Ögonlocksplastik

Hem / Plastikkirurgi / Ögonlocksplastik

Bli av med hängande ögonlock

Huden kring ögonlocken är en viktig del i helhetsintrycket av ansiktet. Hängande hud kring ögonlocken kan bidra till ett tröttare utseende. Hos äldre personer kan hängande ögonlock vara ett så stort problem att det till och med stör synen. Syftet med ögonlocksplastik är att ta bort hängande överskottshud från ögonlocken, för en piggare blick och ett yngre utseende.

Ögonlocksoperation

Vid både undre och övre ögonlocksplastik omformas hud, muskulatur och fett kring ögonen. En övre ögonlocksplastik är ett relativt okomplicerat ingrepp som vanligen utförs med lokalbedövning på under en timma. Man mäter först ut hur mycket överskottshud som kan avlägsnas, och vanligtvis tar man även bort en del av den underliggande muskulaturen, samt fett vid behov. Ofta opererar man både övre och undre ögonlocken vid samma tillfälle.

Effekter av ögonplastik

När din ögonlocksoperation är avslutad går du vanligtvis hem direkt. Behandlingen ger flera positiva effekter:

  • Ett piggare utseende
  • Motverkar funktionella besvär som synsvårigheter
  • Motverkar irritation och rinnande ögon

Tiden efter operation:

Eter behandlingen känner de flesta en pulserande ömhet i ögonområdet. Man kan även få blåmärken under de första dagarna. Dessa bleknar och avtar efter 2–3 dagar och är oftast helt borta efter cirka 2 veckor. Undre ögonlocksplastik har längre konvalescenstid än övre ögonlocksplastik – din kirurg förklarar närmare på din konsultation.

Stygnen kan avlägsnas efter 7 dagar, vid ditt planerade återbesök. Ärren är vanligtvis synliga i ett par månader, men kan döljas med smink. Våra patienter är oftast mycket nöjda efter sin ögonlocksoperation, med ett yngre utseende och piggare blick.

Ögonlocksplastik – pris och bokning

Priser för ögonlocksplastik och våra andra behandlingar hittar du i vår prislista. Om du vill veta mer eller boka tid för en första konsultation är du välkommen att kontakta oss för information eller tidsbokning.